
Samtalsterapi unga vuxna Stockholm
Stödsamtal och samtalsterapi kan vara något en ung person kan få hjälp genom om det finns tankar och känslor som är svåra att dela med familj/vänner.
Stödsamtalet — någon att dela det svåra med
Stödsamtalet kan ses som ett professionellt samtal med målsättningen att skapa förståelse kring de problem som uppstår i den ungas dagliga liv med de krav och förutsättningar som finns. Tillsammans söker vi identifiera problemområden och arbetar på att den ungas egna strategier utvecklas för att hantera sin livssituation. Stödsamtalen planeras och skapas genom ett väl strukturerat arbete samtidigt som det anpassas till varje unik ung individ.
KBT, kognitiv beteendeterapi, kan vara en effektiv metod för att få en ung vuxen att må bättre. Med KBT fokuserar man på att förstå och förändra beteende, tankar och mönster som den unga har fastnat i och som lett till psykisk ohälsa. KBT för barn och vuxna har samma typ av förfarande, även om all typ av terapi anpassas utifrån varje enskild och dennes situation.
Stödsamtal för olika problem
Nedstämdhet och ångest
Ätstörningar
Sorg och kris
Stress
Svårt med koncentration och uppmärksamhet
psykosomatiska besvär såsom återkommande huvudvärk eller magont
Problem i relationer; utanförskap, mobbing, social oro
Hur mår mitt barn/unga vuxna?
Det är allt vanligare att ungdomar och unga vuxna mår dåligt. Anledningarna kan vara många och pågå samtidigt eller växla över tid och symptomen likaså. Du som förälder är välkommen att söka hjälp och stöd för din ungdoms räkning. Det kan dock vara svårt att veta när en ungdom behöver hjälp av en psykoterapeut då tonåren generellt är en turbulent tid. Det kan ibland vara bra att som förälder själv komma på ett eller ett par samtal för att bättre förstå på vilket sätt man ska hjälpa sitt barn. Vanligt är också att man kommer tillsammans med sitt barn den första gången.
Vilka tecken finns på psykisk ohälsa?
Det finns några tecken att hålla koll på och när din ungdom uppvisar ett eller flera av dem kan det vara bra att söka stöd hos en terapeut. Det kan handla om:
Stor irritation och ilska
Koncentrationssvårigheter
Fysiska problem som magsmärtor eller huvudvärk
Sömnproblem och sömnrubbningar
Stor trötthet
Oro/ångest
Tecken på ätstörning
Förändringar i beteende, exempelvis att ungdomen slutar umgås med kompisar eller slutar på aktiviteter
Hemmasittande
Kontakta Johanna på Uppigen
Fyll i formuläret nedan så återkommer jag för att boka en tid som passar dig. Självklart kan du även ställa frågor till mig som jag besvarar inom ett par dagar.
Fullständig sekretess i sms och mejl kan inte garanteras. Lämna därför inte ut för alltför känsliga uppgifter i detta format utan vänta tills vi möts.
Som legitimerad psykoterapeut och fysioterapeut har jag tystnadsplikt och journalföringsplikt samt patient- och ansvarsförsäkring enligt gällande regler.
Pris
Individuell terapi: 50 min - 1500 kr
Parterapi: 90 min - 2400 kr
Betalning sker via faktura som du får en gång per månad. Vid försenad inbetalning tillkommer en avgift på 60 kr.