Klienter berättar20 årig klient med social ångest och nedstämdhet.


”Totalt sett har du hjälpt mig att hitta ett starkare självförtroende, en nära på försvunnen social ångest, en starkare identitet och sist men inte minst skjutsen jag behövde för att starta min resa uppåt. För detta är jag dig för evigt tacksam, tusen tack!”55 årig klient med stress och ångestproblematik.


"Tack för det fantastiska engagemang och stöd du varit för mig under den svåra tid jag hade då vi sågs första gången. Utan denna hjälp vet jag inte hur jag kommit vidare. Johanna har gett mig så mycket nyttig kunskap och så många konkreta verktyg som jag inte visste kunde ha sådan effekt. Nu vågar jag tro på att jag kan, att jag kan säga nej, säga ja och veta när jag närmar mig mina gränser och våga dra i bromsen då. Jag har fått kontakt med mina drömmar och önskningar om hur jag vill att mitt liv ska vara och hittat vägar att nå dit. Jag lever riktigt bra nu och tänker fortsätta så!"27 årig klient med upplevd låg självkänsla och orosproblematik.


”Jag sökte mig till KTB-terapi för att jag kände mig vilse i livet och hade ofta ångest. Johanna på Uppgien tog mig till roten av mina problem, vilket var min dåliga självkänsla och snäva självbild. Det var utmanande men givande att arbeta med mina problem med stöd av Johanna. Hon gav mig verktyg för att kunna hantera  svåra känslor och ångest. Johanna är väldigt proffsig, jordnära och inspirerande. I KBT går man rakt till saken utan en massa flummel, och det passade mig väldigt bra. Genom att själv hitta svaren i mig själv, kände jag hur jag blev starkare och mer omtänksam mot mig själv. Jag började se på mig själv och min omvärld på ett mer kärleksfullt sätt. KTB-terapi är absolut ett av det bästa jag gått i genom i mitt liv.”50 årig klient med relationsproblem


"Min relation till min fru var under tiden jag sökte upp Johanna på Uppigen minst sagt svårt och hade under några år tappat glöd, engagemang och lust. Vi hade helt enkelt glidit ifrån varandra. Efter kartläggning och insikt i vad som hände i mig och vad mina tankar och känslor ledde till för beteenden, kunde jag vända på den negativa känslan och hitta ett sätt som hjälpte mig och oss. Genom att komma nära mina värderingar och få verktyg att förändra mina tankar och mina beteenden, förändrades också känslorna jag hade och relationen till min partner till något riktigt bra. Jag är djupt tacksam för detta. Nu kan jag hjälpa mig själv och oss framåt."20 årig klient med ångestproblematik.


"Johanna har hjälpt mig att hitta ett sätt att lägga mina problem i knäet och ta itu med dem där, istället för att handskas med dem rakt upp i ansiktet. Jag har fått möjlighet att tala högt om vad som oroar mig och Johanna har hjälpt mig att se saker ur ett mer sunt perspektiv än tidigare. Det är okej att inte ha högsta betyg i allt, det är okej att inte vara bäst på allt. Ibland är det bättre att faktiskt bara må bra än att prestera maximalt inom allt jag tar mig för. Med hjälp av Johanna har jag börjat finna en väg ut ur ett liv fyllt av prestationsångest och skam, idag jobbar jag för att må bra och vara öppen med hur jag känner mig. Jag har fått en mer positiv och stabil bild av mig själv och börjat känna mig mer och mer okej över att jag är jag. Att gå i terapi hos Johanna på Uppigen, har hjälpt mig enormt mycket de senaste två åren och jag är glad för all hjälp hon har gett mig. Jag rekommenderar alla med liknande problem att gå och prata med henne."35 årig klient med stressproblematik samt relationsproblematik till sina barn.


"Jag kom till Uppigen och Johanna då jag kände att det inte längre gick att få ihop tillvaron. Jag hade ingen ork och ingen lust längre. Och detta gick ut över mig själv, mina barn och min relation till mitt ex. Vi började med att kartlägga på ett mycket bra och strukturerat sätt hur tillvaron såg ut för att få en helhet över min situation. Jag kände mig otillräcklig på så många plan i livet insåg jag då. Jag ville så mycket men orkade inte göra någonting bra egentligen. Johanna hjälpte mig att börja ifrågasätta mina krav på mig själv, mina tankar som inte ledde mig rätt och jag kunde tillslut hitta mig själv, min väg och vad jag egentligen ville. Att förstå vad som verkligen var viktigt på riktigt för mig, gjorde att jag vågade backa på vissa områden och kliva fram i andra. Jag har med hjälp av terapin äntligen fått balans i min tillvaro och känner ett lugn som jag så länge längtat efter. Evigt tacksam för detta."25 årig klient med oro och ångestproblematik.


"Jag har en stor del av mitt liv levt med ångest och inte hittat rätt hjälp inom vården. När jag hittade Johanna på Uppigen så blev jag positivt överraskad. Det var en plats med en trygg miljö och ett genuint bemötande. Det första jag fick lära mig var att ångest inte är något som man behöver bota utan något man kan lära sig att leva med. Genom att acceptera det och göra övningar hemma och lära mig vilka redskap man behöver så har jag idag ett annat sätt hantera min ångest på och också redskapen till att kunna leva ett fungerande liv. Det viktigaste jag fick lära mig var att inte titta tillbaka utan att acceptera min nuvarande situation och utgå därifrån. Jag trodde aldrig genom att göra övningar hemma t.ex andningssövningar eller att göra små förändringar i mitt liv skulle leda till minskad ångest och att märka att jag klarar av mycket mer än vad jag trodde att jag någonsin skulle orka. Redskapen man får med sig ifrån samtalen gör så att man när som helst kan använda sig av dem igen om man skulle må sämre i framtiden och det är en enorm trygghet att ha med sig."17 årig klient med ångest och relationsproblematik.


"Tack Johanna. Min dotter har nu fullt upp med allt. Kompisar och pojkvän. Livet har gjort en tvärvändning i 180 för henne och nu ser vi knappt till henne. Det är jätteroligt! Mycket tack vare din hjälp! Vi är så glada att hon gick hos dig."19 årig klient med låg självkänsla och ångest


” Jag kontaktade Johanna med en inställning om att det inte fanns någonting som skulle kunna hjälpa mig att må bra igen, då jag mått psykiskt dåligt i nästan hela mitt liv. Men jag önskar att jag hade hittat henne tidigare, då hon fick mig att se saker ur ett nytt perspektiv och tog hand om mina behov. Idag, cirka ett halvår senare mår jag bättre än jag någonsin tidigare har gjort och jag är evigt tacksam för den hjälp jag fått!

Jag vill återigen säga tack för allt du har hjälpt mig med, jag uppskattar verkligen alla samtal vi haft och att jag har känt mig så sedd och hörd av dig. Att få prata med dig och veta att du lyssnar och vill hjälpa mig betyder allt. Jag känner knappt igen mig själv idag, och jag har insett att jag aldrig känt mig så stabil och mått så bra någonsin tidigare vad jag kan minnas. Jag har fått ett nytt hopp om livet och kan se positivt på saker igen. Det känns som du har räddat mig, och jag kan inte på riktigt ens beskriva den känslan."65 årig klient med relationsproblem


"I många år har jag tampats med relationer och aldrig känt mig bra nog, att jag duger nåt till och det har varit svartsjuka och svåra tankar som plågat mig. När jag sökte mig till Johanna på Uppigen mottagningen i Stockholm började jag en helt ny resa i att förstå mig själv. Jag fann en liten rädd pojke som blivit övergiven som liten på många sätt och som än idag kämpar för att inte bli lämnad. Jag förstod med Johannas hjälp hur jag skulle ta hand om denna pojke som led så mycket. Jag är så tacksam och så stolt över att jag vågade söka hjälp igen, denna gången fick jag med mig det jag behövde. Tack av hela mitt hjärta Johanna. Nu börjar ett nytt kapitel i mitt liv!"33 årig klient med diagnosen GAD samt Depression


"Min oro är äntligen hanterbar, jag har fått hjälp av Johanna att få syn på och hitta sätt att inte låta min oro och rädsla ta över och få kontroll över hela mitt liv. Nu kan jag andas lättare och hela min kropp har funnit vila. Jag är på väg att äntligen ta komandot över mitt eget liv och jag älskar det! Tack Johanna för det."55 årig och 58 årig klient i parterapi


"Tack för resan. Oj vad vi har kommit långt med din hjälp. Vi började i varsin ände av din terapisoffa och när vi följde upp efter ca 10 sessioner kom vi hand i hand in i rummet och satte oss nära varandra. Tack för att du hjälpte oss att förstå vad vi behövde och lärde oss att hitta sätt att uttrycka det på. Kommunikation, vad vi fått träna detta på helt nytt sätt. Vi har vidgat vyerna med din hjälp, öppnat ögonen för hur vi varit och hur vi egentligen vill vara som kärlekspar. Tusen tack för all hjälp! Det är värt så mycket mer än vad vi kan ge dig tillbaks!"